500.000 DANSKERE LEVER MED DEMENES TÆT PÅ LIVETKnap 500.000 mennesker lever med demenssygdomme tæt inde på livet, ca. 85.000 med en demenssygdom og over 400.000 som pårørende. Som pårørende kan det være svært at finde sig selv og sin egen rolle i samværet med et kært familiemedlem, som man oplever langsomt forandrer sig og gradvist forsvinder. Men mange oplever også, at det er muligt at leve et godt liv med demens, hvis man får den rette støtte og mødes med forståelse.

Ofte medfører en demenssygdom, at livet skal gentænkes, ikke kun inden for hjemmets fire vægge, men også i relation til venner, familie og omgivelserne som sådan. Vi spiller allesammen en rolle i at gøre hverdagslivet med demens lettere for både mennesker med demens og deres pårørende.

En aktivitet, der på én gang stimulerer os socialt, fysisk og mentalt, er dans. Dans og musik vækker minder, og i dansen mødes vi i nuet og på lige fod - ung som gammel, øvet som uøvet, mennesker med og uden demens. Vi er alle med til at forme samværet. Og når vi har rakt hånden ud til en dans, er det måske også lettere at gøre det i hverdagen.

Klik nedenfor og hør pårørende fortælle deres historier og dele erfaringer

Personlig fortælling - Som pårørende

Personlig fortælling - Vores liv med demens

Personlig fortælling - Grib om livet
Kontakt
Hvis du har brug for yderligere information, materiale eller uddybende viden, kan du kontakte:
Lone Harlev
lone@demensvenligtdanmark.dk
Tlf: 51 92 82 32
Facebook