Se årets kampagnevideoe 

Det bærende element i kampagnen 2024 er en musikvideo, som vi har lavet til Rugsted & Kreutzfeldt store hit "Ta' med" fra 1985.
Her ser vi aktører i kultur- og fritidslivet, som med ordene "Ta'med, afsted" inviterer mennesker med demens med i deres fællesskaber. Den viser også små eksempler på, hvad det faktisk vil sige at være demensvenlig.
Se mere på "Ta' med, afsted"

Nutidsmuseet i Aars fejrede Demensugen 2024 med gratis adgang og gode oplevelser

Der var smil og glæde på Dansk Nutidsmuseum i Aars i Nordjylland, da museet i samarbejde med kommunens demenskoordinatorer i anledning af Demensugen bød på gratis adgang og kaffe for mennesker med demens og deres pårørende. Museet, der i forvejen én gang om måneden er vært for Ældre Sagens erindringscafé for mennesker med demens, tiltrak i løbet af dagen omkring 20 nye besøgende. De kom med deres pårørende for at se udstillingen og for at vurdere, om museet og den lille café måske er et sted, de i fremtiden kan bruge som udflugtsmål med venner og familie, eller når de f.eks. har børnebørn på besøg.

"Det er bestemt mit indtryk, at folk havde en god oplevelse og fik mod på at komme igen. Museet her er overskueligt og roligt, og fyldt med ting, der vækker minder og som man gerne må røre ved,” siger Marius Stubberup, som er daglig leder af museet.

"Det er et godt sted at være, og her er mange ting at kigge på," bekræfter Jette Frost Larsen fra Ældre Sagen, der var med til at byde gæsterne velkommen. Hun benyttede lejligheden til at invitere nogle af de nye besøgende til at kigge ud og være med, næste gang der er demenscafé.
”Det kan være svært at komme afsted første gang, men det gør virkelig livet lettere at leve både for den demensramte og de pårørende, hvis man holder sig aktiv og social,” siger Leo Kristensen hvis hustru har demens og har haft stor glæde af at komme til arrangementerne på Dansk Nutidsmuseum. Også Kaj Rasmussen, der har levet med demens de seneste tre år, holder af at komme i det fællesskab, caféen tilbyder og, ser frem til det, hver eneste gang, de skal afsted.

Når der er erindringscafé eller andre gæster med demens, finder personalet typisk nogle ting frem, gæsterne kan sidde med i caféen, eller de tilrettelægger en lille rundvisning til et udsnit af museet, hvor besøgende kan opleve udstillingerne i deres eget tempo. Der er som regel mange frivillige i huset, der hjælper med alt fra billetsalg til udstillingsopbygning og driften af cafeen, og derfor altid nogen, som gæsterne kan spørge til råds eller småsnakke med. 
”Jeg synes, at museet tilbyder en sikker og tryg oplevelse og et rum for socialt samvær og fælles oplevelser. Og det glæder mig, at vi har kunnet bruge Demensugen som anledning til at invitere flere indenfor,” siger Marius Stubberup.