Se årets kampagnevideoe 

Det bærende element i kampagnen 2024 er en musikvideo, som vi har lavet til Rugsted & Kreutzfeldt store hit "Ta' med" fra 1985.
Her ser vi aktører i kultur- og fritidslivet, som med ordene "Ta'med, afsted" inviterer mennesker med demens med i deres fællesskaber. Den viser også små eksempler på, hvad det faktisk vil sige at være demensvenlig.
Se mere på "Ta' med, afsted"

Dansefest for mennesker med demens i Billeshave

Liv og latter i Billeshave

På en solrig dag i Rungsted, omgivet af den smukke natur ved Rungsted Strandvej, summede Billeshave af liv og latter. Gæsterne blev budt velkommen med græs under fødderne, duftende blomster og summende bier, mens de majestætiske gamle træer kastede skygger over det udendørs kaffeselskab.

I anledning af Demensugen var villaens have fyldt med hjemmelavede delikatesser af havens frugter og duften af friskbrygget kaffe, alt imens lyden af rock og pop fra gamle dage fyldte luften, leveret af live-musikgruppen Sammensurium.
Musikken trak flere af gæsterne på benene, og snart var græsplænen forvandlet til et dansegulv, hvor dagens gæster, som talte både mennesker med demens, pårørende, personale og frivillige, svingede sig i takt til musikken. Helle Nielsen, demenskonsulent i Hørsholm Kommune, strålede af glæde. "Det er helt fantastisk at se, hvor meget glæde og energi sådan en dag kan bringe. Havde der været et tag, var det lettet!"

Det var Hørsholm Kommune, der i samarbejde med Demensnetværket Hørsholm, Hørsholm Seniorråd og altså Billeshave Kulturforening havde inviteret til fest, dels for at fejre et erindringsforløb som en gruppe mennesker med demens netop havde afsluttet og dels for at invitere og inspirere andre af byens demensramte borgere til i højere grad at blive del af de forskellige fællesskaber.

Billeshave er Rose Marie Tillisch' barndomshjem, og sammen med sin mand Jan Grönholm har hun sat sig for at forvandle den charmerende gamle villa og tilhørende have til et kulturelt knudepunkt med udstillinger, performances, musik- og litteraturarrangementer, så andre kan få glæde af de smukke omgivelser. Og med andre mener hun ikke mindst mennesker med demens. Rose Marie er pensioneret præst og forfatter til bogen "Nærvær og Tid. Gudstjenester og Rum til mennesker med demens," og har en lang historie med at arbejde for at skabe demensvenlige rum og bidrage til et mere demensvenligt samfund.
"Det er vigtigt for os, at vi her har skabt et sted, hvor kultur og fællesskab kan blomstre, og hvor mennesker med demens kan føle sig hjemme og værdsatte," siger hun.

Og det gjorde de i den grad på denne smukke dag i Billeshave, som blev en dag fyldt med gamle minder, nye venskaber og masser af dans og musik. Arrangementet var muliggjort takket være et stærkt samarbejde mellem mange dedikerede partnere og frivillige, som alle bidrog til at gøre dagen til en mindeværdig begivenhed for alle involverede.

bandet Sammensurium spiller i Billeshave i anledning af Demensugen
Mand med demens danser til fest i Billeshave i anledning af Demensugen
Fest for mennesker med demens i Billeshave i Rungsted
Rose Marie Tillisch i sit barndomshjem Billeshave, som i dag er kultursted