Se årets kampagnevideoe 

Det bærende element i kampagnen 2024 er en musikvideo, som vi har lavet til Rugsted & Kreutzfeldt store hit "Ta' med" fra 1985.
Her ser vi aktører i kultur- og fritidslivet, som med ordene "Ta'med, afsted" inviterer mennesker med demens med i deres fællesskaber. Den viser også små eksempler på, hvad det faktisk vil sige at være demensvenlig.
Se mere på "Ta' med, afsted"

Vibeke og Kai danser igen til Demensuge i Hjallerup Kulturhus

Tirsdag den 7. maj emmede Hjallerup Kulturhus i Nordjylland af glæde og liv, da det store dansebal for mennesker med demens og deres pårørende fandt sted. Blandt de feststemte gæster var Vibeke og Kai, som mødte hinanden til et dansebal for mange år siden og nu genoplevede ungdommens magiske øjeblikke på dansegulvet.

Arrangeret af demensteamet i Brønderslev Kommune bød denne særlige dag på spillemandsmusik, smørrebrød og selvfølgelig masser af dans. Over 60 deltagere var mødt op for at fejre Demensugen med fællesskab og bevægelse. Poul Erik fra Øster Brønderslev sørgede for musikalsk underholdning og opfordrede jævnligt til skålsange, så stemningen holdt sig høj.
"Vi fik ideen til danseballet, fordi mange borgere med demens fortæller om deres barndom på danseskole og hvordan de utallige gange siden har danset til familiefester og til baller og haft stor glæde af det,” siger Vivi Møller Ahmio, demenskonsulent i Brønderslev Kommune.

Vibeke har haft Alzheimers i flere år og er indadvendt og lidt ked af det, mens snakken går rundt om bordet. Det er lidt svært at følge med, og især svært at falde ind i samtalen, når der foregår så meget. Hun går helst kun ud, når Kai er med og tæt ved hende. ”Du ved, hvad jeg kan,” siger hun stilfærdigt.
10 minutter efter er det en anderledes smilende og rødkindet Vibeke, der kommer tilbage fra dansegulvet med Kai i hånden. "Ih, det var godt. Det er helt så det bobler indeni," udbryder hun og har på én gang masser af ord til at fortælle om dengang de som unge mødte hinanden til et dansebal. ”Jeg var 18 år og Kai lidt ældre, og man var nødt til at danse tæt, for dansegulvet var helt pakket af folk.” Sammen gik de til bal flere gange om ugen, nogle gange fire. "Man kunne holde til mere dengang," griner Kai og deler et stort smil med Vibeke, inden de igen forsvinder mellem de dansende par.

”Jeg synes dagen har været en succes. Fyldt med minder, fællesskab og livsglæde. Og det viser virkelig, hvilken forskel det gør for mennesker med demens at komme ud og være med,” siger Vivi Møller Ahmio. 🎶💃🕺