Se årets kampagnevideoe 

Det bærende element i kampagnen 2024 er en musikvideo, som vi har lavet til Rugsted & Kreutzfeldt store hit "Ta' med" fra 1985.
Her ser vi aktører i kultur- og fritidslivet, som med ordene "Ta'med, afsted" inviterer mennesker med demens med i deres fællesskaber. Den viser også små eksempler på, hvad det faktisk vil sige at være demensvenlig.
Se mere på "Ta' med, afsted"

Erindringsbio i Skørping: En dag med minder og fællesskab

I anledning af Demensugen havde Kinorevuen i Skørping inviteret mennesker med demens og deres pårørende til et særligt arrangement: Erindringsbio. Det blev en formiddag fyldt med nostalgi og fællesskab, da 30 minutters film om Frederik den 9. blev vist, efterfulgt af samtaler og croissanter.

Flemming Bo Jensen, daglig leder af Kinorevuen, var begejstret for ideen, da frivilligkonsulent i Rebild Kommune, Ane Kjeldbjerg, foreslog samarbejdet.
"Jeg vil selvfølgelig gerne bakke op om den gode sag. Det er spændende og personligt interessant for mig at lære mere om demens, og om hvordan man kan gøre en positiv forskel for denne målgruppe,” sagde han.

En særlig gæst ved arrangementet var Bo, tidligere pårørende til en demensramt. Hans hustru, Jette, levede med demens i ti år før sin død for et halvt år siden. Bo, som skulle rejse til Barcelona senere samme dag, havde prioriteret at deltage og understregede, hvor vigtigt det havde været for ham selv og Jette at forblive aktive og sociale, også efter at Jette fik demens.

”Det var en meget væsentlig del af vores liv. Jeg er meget social og udadvendt, og det samme var Jette. Vi boede i bofællesskab og var medlem af både squaredans-foreningen og vandreklubben. Det var en stor glæde, at vi stadig kunne deltage, efter at Jette blev syg,” siger Bo. Jette var som regel glad og tilfreds, selvom hun blev mere stille, efterhånden som sygdommen skred frem. ”Vi lagde ikke skjul på, at hun var syg, men når vi vandrede eller så film sammen, tænkte vi ikke på det. Hun havde næsten altid et smil på læben.”

Arrangementet i Kinorevuen var en påmindelse om, hvor vigtigt det er at skabe rum for mennesker med demens og deres pårørende, så de fortsat kan nyde sociale aktiviteter og fællesskab. For Bo og Jette var det en måde at holde fast i deres identitet og livsglæde trods sygdommen, og dagens erindringsbio var et lille skridt i samme retning for andre i lignende situation.